Anmeldelse av Villmark 2: En norsk skrekkfilm vi har ventet på

Etter 12 lange år får vi endelig en oppfølger av Norges såkalte skumleste film noensinne. «Villmark 2» er regissert av Pål Øie, som også regisserte den første filmen «Villmark» fra 2003. Denne gangen har han helt nye skuespillere på laget som Anders Baarsmo Christansen og hovedrolleinnehaver Ellen Dorrit Petersen.

Handlingen i filmen foregår på et nedlagt sanatorium i de øde skoger på Vestlandet. En sanitetsgruppe har fått i oppgave å finne miljøfarlige avfall gjennom bygget før det skal rives. Inne på sanatoriet møter de også en vaktmester som har passet på bygget gjennom hele sitt liv. De aner fred og ingen fare før de merker at de kanskje ikke er helt alene der oppe.

Selve historien i filmen er god i seg selv. Fra starten blir vi nysgjerrige på bakgrunnshistorien av sanatoriet. Det er her fokuset i filmen er rettet mot: hva har skjedd før? Dette fører til at vi blir mindre nysgjerrige på hvem karakterene er som selv om det savnes litt mer runde karakterer, men dette er et smart trekk fra regissøren.

Når de kommer til skremselsfaktorene i filmen så inneholder også denne typiske skrekkfilmtrekk: noen jump scares, en katt-og-mus lek, mye blod, noe eller noen følger med osv. Mye av det er oppbrukt, men filmen bruker disse trekkene veldig godt. I noen scener er det en del «æsj-momenter noe som får deg til å se bort fra skjermen.

Som sin forgjenger inneholder også «Villmark 2» den typiske sekvensen at en etter en forsvinner. Det er dette som gjør filmen til en oppfølger, selv om den ikke bærer videre på historien eller har noen kjente fjes fra den første. Med dette trenger du derfor ikke å børste av støvet og se «Villmark» for å se den nye filmen. Den nye filmen bruker også bilder fra viltkameraer som er plassert rundt. Disse bildene vises gjennom filmen og noen ganger har de ikke sammenheng med historien, men effekten av dette gjør den mer skummel.

Alt i alt er dette en av de store norske filmsatsingene denne høsten. «Villmark 2» leverer varene med å være skummel og man får neppe lyst til å sove i telt ute etter å ha sett denne. En god norsk skrekkfilm som vi har ventet på helt siden Fritt Vilt kom ut.

Av 5 poeng, får den 4.

 

Villmark 2 har premiere på kino fredag 9 oktober.

Hele Produksjonsteamet: