Backstage med Ida og Broor: GALANTIS

Bare en gang tidligere har den svenske DJ-duoen Galantis spilt på norsk jord. Torsdag 4. februar gjorde de det igjen da de inntok et nesten fullsatt Rockefeller med verdensturneen «Louder Harder Better Tour». Oslo Student-TV var på plass før konserten for å ta en liten prat med gutta.

Noen få minutter over klokka 22 entrer Galantis scenen til publikums begeistring. Showet åpnes, ikke overraskende, med en av deres største hits «Runaway». Stemningen bygger seg opp for hver sang, noe som gjør publikum enda mer gira utover kvelden. Hundrevis av hender veiver i takt med beaten, lokalet er fylt med festglade folk som har samlet seg for en og samme grunn. De fleste er unge mellom 18 og 30 år, men det er også noen godt voksne som ser ut til å elske Galantis like mye som den yngre garde.

Duoen holder det gående lenge, og spiller hit på hit utover kvelden. De mikser også en del gamle slagere inn i sine egne partyhits, hvilket gjør hele settet mer spennende. Gutta er energiske gjennom hele konserten, noe som gjenspeiles på publikum som de er flinke til å få med seg.

Underveis kommer også maskoten deres, den etterhvert så berømte Seafoxen, ut på scenen. Hun er med under fremførelsen av «YOU» samt et par andre låter. Flere av deres låter er basert på henne, og til og med fanbasen kaller seg for Seafox Nation. Det hele avsluttes på samme måte som det startet; med låten «Runaway» og full jubel fra publikum.

Tekst: Mariam Butt og Ida Nordfjell Hofstad

Takk til Eline Kjøl Berg, Warner Music Norway og Galantis

Stikkord

Hele Produksjonsteamet:

and