Debattregler på ostv.no

Debattregler

For å skape et best mulig miljø for debatt på ostv.no, ber vi alle som deltar om å følge disse retningslinjene.

Oslo Student-TV er en redaksjonelt styrt nettside for debatt, der den offentlige samtalen mellom lesere og journalister står i sentrum. Vi ønsker at dette skal være en plattform for opplyst, underholdende og engasjert debatt. Vi gjør vårt ytterste for at journalistene våre stiller opp i kommentarfeltet. Vi uthever kommentarer vi finner relevante og verdifulle. Og vi leser alle kommentarene som publiseres på våre sider. Vi har også noen enkle regler som vi forventer at alle som deltar i våre kommentarfelt følger. Deltakere som med vilje ignorerer reglene, risikerer å få kommentarene sine slettet eller bli stengt ute fra diskusjonen på OSTV.no.

Hvis en av dine kommentarer har blitt slettet, foreslår vi at du prøver å skrive meningen din inn på nytt i tråd med reglene våre:

  • Bruk fullt navn. Alle innlegg må postes under fullt navn. Vi foretrekker at profilen din viser fullt navn, men aksepterer også at du skriver under i selve kommentaren. Brudd på denne regelen er den vanligste grunnen til at vi sletter innlegg.
  • Ta ballen. Vi ønsker en engasjert og tøff debatt velkommen. Men personangrep tolereres ikke. Innlegg som er truende, fornærmende eller sterkt støtende, vil bli fjernet.
  • Bidra til samtalen. Alle innlegg bør tilføre noe til samtalen. Vi er skeptiske til klipp-og-lim-innlegg fra andre nettsteder. Spam og reklame vil bli slettet.
  • Hold deg til saken. Vi har en romslig forståelse av hva som er relevant i enhver sak, men innlegg som handler om noe helt annet enn det som er tema, slettes. Har du meninger om hvordan vi moderer kommentartrådene våre, send innspillet ditt til post@ostv.no. Slike kommentarer hører ikke hjemme i tråden.
  • Lytt til moderatorene. Vårt mål er å få fram engasjement, uenighet og et mangfold av perspektiver. Dersom samtalen lider under enkeltpersoners misbruk, forbeholder vi oss retten til å ta avgjørelser på samtalens vegne. Enkeltkommentatorer kan for eksempel bli bedt om å dempe seg. Vi forbeholder oss også retten til å sette strek for deler av diskusjonen i en tråd.
  • Vær kritisk, men begrunn det. Kritikk av artiklene på OSTV ønskes velkommen, men gi en begrunnelse. Åpenbart feilaktige framstillinger av artikkelforfatters eller OSTVs motiver og mål slettes.
  • Hold deg innenfor loven. Alle innlegg som kan være juridisk problematiske vil bli fjernet (injurierende påstander, brudd med opphavsretten, etc.). Det er likevel opphavsmannen, og ikke OSTV, som har det juridiske ansvaret for bidragene i våre kommentarfelt. Rasisme, kjønnsdiskriminering, hets mot folkegrupper eller andre former for hatefulle ytringer tolereres ikke.
  • Tenk på formen. Vær oppmerksom på at du kan bli misforstått. Tekst gir ikke rom for like mange nyanser i tone og fremføring som stemmen.
  • Samtalen blir aldri bedre enn deltakerne i den. Både lesere og moderatorer må ta ansvar for at debatten føres på en ordentlig måte.

Disse reglene vil jevnlig være gjenstand for revisjon. Sjekk derfor denne siden av og til.