Deichmanske anbefaler årets påskekrim

Påskekrim hører stereotypisk sett påsken til. Oslo Student-TV har tatt turen til det Deichmanske hovedbibliotek i Oslo. Der tok vi en prat med konsulent, Ingela Nøding somhar  tipset oss om fem krimromaner vi kan kose oss med i påsken.

 

Å dø to ganger av Nicci French
Holly Krauss en suksessfull karrierekvinne med et vellykket familieliv, hun er elsket og beundret av alle hun møter. Den andre siden er der hvor hun tar litt for mange unødige og farlige sjanser, og hvor feilene stadig blir flere og mer uforsvarlige. Den siden hun til nå har klart å holde skjult. Nå begynner feilene å hope seg opp, og Holly er i ferd med å miste kontrollen. Hun føler seg overvåket, noen presser henne for penger, farer lurer rundt hvert hjørne, og de som står henne nærmest, er i ferd med å miste tålmodigheten.

Å dø to ganger

Den kloke fader Brown av G.K. Chesterton
En katolsk prest ved navn Brown, oppsøker dr. Hood. Datteren av en kvinne i hans menighet, ønsker å gifte seg med morens leieboer, mot morens vilje. Brown søker dr. Hoods hjelp, slik at de to får gifte seg. Men det skal vise seg at leieboeren ikke bare har rent mel i posen.

Den kloke fader Brown

Metallmyk av Asle Skredderberget
Hovedpersonen i «Metallmyk» er den norsk-italienske Økokrim-etterforskeren Milo Cavalli, som må finne seg i å bli utlånt som drapsetterforsker når hans studiekamerat, aksjemegleren Håvard Gabrielsen, blir funnet skutt på kontoret til et finansieringsselskap på Aker Brygge. Milos jakt på sannheten blant oppskrudde verdier og lyssky transaksjoner skal bli skjebnesvanger. Mektige krefter ønsker ikke saken oppklart. Snart befinner både Milo selv og familien seg i livsfare.

Metallmyk

Blått lyn av Ann Cleeves
Høststormene raser og havet står i kok da politietterforsker Jimmy Perez ankommer Fair Isle med sin forlovede, Fran. Dagen etter forlovelsesfesten blir en kvinne funnet død i fuglerommet, med fjær stukket inn i håret. Øya er avskåret fra resten av omverden på grunn av hardt vær, og en morder går løs. Klarer Jimmy Perez å løse gåten.

Ann Cleeves

Arven etter Alberta av Maria Lang
En «tante» dør og etterlater seg både hus og penger. Hennes pleiedatter Polly er usikker, døde Alberta en naturlig død? Alberta sine niese og nevø kommer til å arve henne, det gjør også hennes bror og svigerinne. Broren er en fattig prest og svigerinnen er klar for å innrede prestegården med dyre møbler. Mangler penger gjør de egentlig alle sammen, men hvem drepte egentlig Alberta?

Hele Produksjonsteamet:

and