– Godt, deilig, skummelt

Det var mange følelser inn i bildet da guttene bak idéen med navnet «Open Capital: Oslo» gikk av med seieren under premieutdelingen i Oslo rådhus tirsdag kveld.

– Det er overraskende, godt, deilig og skummelt. Det er veldig mye følelser på en gang, forteller Thomas Borge.

Det er god stemning og mye latter hos de tre fornøyde guttene som alle er tidligere studenter i PR- og kommunikasjonsledelse ved Handelshøyskolen BI.

Les også: – Juryen vil bli imponert

Sinnsykt potensial
Konkurransen ble i høst arrangert for aller første gang og var initiert av Project Oslo Region som er et posisjoneringsprosjektet for Osloregionen. Høstens konkurranse har gått ut på at ulike aktører, deriblant studenter, har konkurrert om å utvikle den beste idéen for hvordan de kan gjøre Osloregionen mer attraktiv for fremtiden og synliggjøre Oslo internasjonalt.

– Det er en løsning som innvolverer hele regionen ved hjelp av en plattform som åpner for at alle skal være med. Det har verdi hvis det er lite, men blir det stort så er det et helt sinnsykt potensial i det, forklarer en av vinnerne Michael Eriksson.

Besnærne idé
– Det var noe veldig besnærne ved idéen om å ha åpne strukturer mellom politikere, myndigheter, byens befolkning og verden rundt, forteller jurymedlem og bygningsingeniør Olav Selvaag.

Vinnerne kan se frem til en reise til Texas for å delta på South by Sothwest konferansen, hvor temaene teknologi og utvikling står i fokus. I tillegg får de et lønnet internship hos Oslo Business Region.

Les mer om konkurransen her: http://www.projectosloregion.no

Hele Produksjonsteamet:

and