Håper at flere stemmer ved årets studentvalg

Det er duket opp for studentvalg ved Universitetet i Oslo. Nå skal det velges nye hoder som skal sitte i studentparlamentet. De siste dagene har de ulike partiene stått på stand rundt på fakultetene for å sanke stemmer og informere.

Onsdag formiddag tar Oslo student-tv turen innom Sophus Bugge hvor vi møter Marianne Andenæs, leder for studentparlamentet.

– Desverre er det mange som ikke vet hva Studentparlamentets oppgave er ved UiO og at kun et fåtall studenter velger å bruke sin stemmerett hjelper ikke på saken, sier Andenæs.

Ditt våpen
Kort fortalt er Studentparlamentets studentenes stemme uttad. De er et politisk organ som skal sikre studentenes rettigheter og velvære gjennom å drive med forhandlinger. Det var nemlig bare 17 prosent som brukte sin stemmrett ved fjorårets valg.

– Stemmeretten er det eneste våpenet og muligheten du har til å få gjort en forskjell, sier Andenæs.

Debatt 
Onsdag formiddag, to dager før valget stenger ble det holdt debatt om internasjonalisering på Uglebo. Desverre var de fleste stolene fylt av medlemmer av partiene.

At flere ikke bruker stemmerett sin er også et intrykk Oslo Student-TV sitter igjen med etter å ha forhørt oss rundt på campus.

– Er det debatt her idag? Jaja vi kan jo sitte der og slappe av. Vi tenker ikke å stemme, og har heller ikke gjort det tidligere, sier to studenter vi møter på vei inn til debatten.

Hvis du enda ikke har stemt kan du logge deg inn på din UiO bruker og avlegge stemme elektronisk innen kl 13.00 imorgen på valg.uio.no. Les mer om studentvalget, og sjekk ut kampsakene til de ulike listene på studentparlamentet.uio.no/valg.

Tekst: Pernille Schønfeldt Borchgrevink

Hele Produksjonsteamet: