Kulturstudenten: Byguider i lomma

Som ung og student er det å oppleve nye steder en del av den spennende hverdagen. Med alle tilbudene rundt omkring i byen kan det være vanskelig å vite om alt som finnes – og hvilke steder er egentlig gode? Vi spurte mennesker på gaten i Oslo om hvordan de oppdager nye steder, og i tillegg fikk vi informasjon av to jenter som jobber med utvikling av en app og viktigheten av fenomenet!

Det er mange måter å få lærdom på om steder og attraksjoner, og det voksende fenomenet «app» er heldigvis oppdatert på denne fronten. I denne episoden av Kulturstudenten får du innblikk i appen Yelp, som guider deg rundt til tilbud og har gode rabatter nå og da. Yelp er også en app som gjør det mulig for deg selv å være kritiker, da du kan legge inn anmeldelser etter du har besøkt et sted som enten falt i smak, eller som andre bør spare seg for.

yelp

Hvorfor bruke apper? Det er enkelt og sparer deg for turistfeller som er best å unngå. Mange apper inneholder også Gps-systemer som gjør det lett å navigere seg rundt i byen uten å måtte bruke opp internettet på telefonen! Du får anbefalninger utifra kategorier, søkeresultater, eller hva enn som ligger i nærheten. Kanskje er du også så heldig at en av disse stedene tilbyr et spesialtilbud om du sjekker inn med appen?

Prøv appene, som forøvrig både er nasjonalt og internasjonalt oppdaterte! Dette vil spare deg for mye «fram-og-tilbake»-tid og hjelper kanskje litt på god-følelsen når du bruker penger på et bra sted!

Her er en oversikt over apper som kan inspirere til nye oppdagelser i hovedstaden:

Natt og Dag = Tar for seg blant annet uteliv og arrangementer som konserter, rundt omkring i byen.
TripAdvisor = Gir deg anmeldelser av alt fra turstier til utenlandske resorts.
OsloBy = Nyhetsoppdateringer på alt som skjer i Oslo, enten det er utbygging, trafikktilbud.
SkjeriOslo = Gir oversikt over alle de ulike bydelene og deres tilbud på spisesteder, «gjøre & oppleve», og uteliv.
VisitOSLO = Gir deg en kalenderoversikt med alt som skjer i byen, og er også oppdatert på været akkurat der du er nå.

kulturstudenten-yelp

Hele Produksjonsteamet:

and