Kulturstudenten: Skjulte skatter i Oslo

I denne episoden av Kulturstudenten tar vi deg med til alternative steder å handle! Store deler av lån og stipend går rett og slett til matvarer, og mange bruker nok også litt penger på klær og andre småting. Da kan man spare mye på å handle på litt billigere butikker, som for eksempel grønnsakshandlere og bruktbutikker. Å kjøpe klær og annet brukt er ikke bare rimeligere, det er også mer miljøvennlig og bærekraftig. 

Vi har tatt turen til Sultan Marked som ligger på Grünerløkka i Oslo, midt mellom Birkelunden og Olaf Ryes plass. Her finner du fantastiske grønnsaker, nan-brød, luksus-oliven og mye mer, og prisen er slett ikke verst. Liknende grønnsaksbutikker finner du flere steder i Oslo, spesielt på Grønland, Tøyen og Grünerløkka.

Vi har også vært på vintagebutikken Velouria Vintage som ligger på Grünerløkka i Oslo. Her har de masse unike klær, vesker, sko og solbriller til en grei pris. Vi snakket med en student som fortalte at Velouria Vintage har et stort utvalg av ola-shortser, og hva er vel ikke et mer anvennelig plagg enn ola-shorts, nå som våren er rett rundt hjørnet?

Sist, men ikke minst kan vi virkelig anbefale å ta turen innom en av Oslos mange Fretex-butikker. Her har de masse kule klær, bøker, plater og andre småting. Prisene er i utgangspunktet ganske lave, og med 20 % studentrabatt året rundt kan du virkelig finne noen unike “skup” her for en rimelig penge!

Hele Produksjonsteamet:

and