Oslo – en dårligere studentby?

I det siste har Oslo blitt rangert som en dårligere studentby blant andre byer. Hvorfor blir Bergen og Trondheim ansett som bedre studentbyer?
Dette spørsmålet dukket opp som følge av en studentundersøkelse. Hvorfor er det slik, og hvordan kan det bli bedre?

Dagens Næringsliv publiserte 25. Oktober en artikkel om at Oslo blir ansett som en dårligere studentby enn Bergen og Trondheim. Dette kom frem etter at Studentenes helse og trivselundersøkelse (SHoT 2014) ble lagt ut. I følge undersøkelsen er en gjennomsnittlig Oslo-student 73 % fornøyd med studentbyen, studentene i Trondheim er derimot 84% prosent fornøyd.

DSC01068

Illustrasjon: Åpningstale for nye studenter UiO. Foto: Remi Reksten.

Lørdag 25. Oktober ble Foreningsleder-konferansen avholdt på Stratos i Oslo. Her møtes flere av studentforeningenes ledere og nestledere til en konferanse om hvordan de kan bli bedre ledere. Temaet for årets konferanse var «Drømmen om Studentbyen» hvor resultatet av SHoT-undersøkelsen ble et viktig tema.

Det ble også avholdt en debatt på konferansen. De som ble invitert til debatten var to bystyrerepresentanter fra Høyre og Ap, samt begge studentlederne fra Oslo og Trondheim. Hovedspørsmålet for debatten var: Hvorfor er Bergen og Trondheim bedre studentbyer enn Oslo?

Her ble viktige spørsmål stilt om hvorfor resultatet endte som det gjorde, og hva som kan gjøres for å forbedre det. Vi i Oslo Student-TV intervjuet foreningslederne og debattdeltakerne om denne tematikken.

Hele Produksjonsteamet: