Studentersamfundet vurderer å flytte fra Chateau Neuf

Det Norske Studentersamfundet (DNS) skal tirsdag 13. oktober holde en generalforsamling som skal vedta om organisasjonen skal flytte ut av Chateau Neuf. Det heteste alternativet er til nå St. Olavs gate 32, Tullinløkka.

Søndag 27. september ble det hold debatt i forkant av en generalforsamling som skal ta sted 7. november. Der skal det stemmes og vedtas om hvorvidt DNS ønsker å være med i prosjektet som settes i gang i St. Olavs gate eller om man skal bli værende på Chateau Neuf. Hvis flertallet i generalforsamlingen stemmer for å satse på St. Olavs gate 32, må det nevnes at det vil inngås diskusjoner med eiere og at ingenting skrives i stein. DNS har sine premisser, visjoner og, ikke minst, klare ønsker om å være delaktige i renoveringsprosessen av bygget. Dette forutsatt om det skulle bli en avtale. Den nåværende avtalen med Chateau Neuf er en fristasjonsavtale. Det vil si at DNS ikke betaler for leie av bygget, noe de er veldig klare på at er en nødvendighet i en eventuell avtale med nye lokaler.

Andre steder som er oppe til diskusjon er det gamle fengselet på Grønland, Kristian Ottosens hus, bygården på Youngstorget og Deichmanske bibliotek. Ulempen med de nevnte alternativene er at de, i større grad enn St. Olavs gate 32, er vernede bygg.

Se bilder av hvordan det ser ut i St. Olavs gate 32.

Chateauneuf

Frem til nå har Det Norske Studentersamfund holdt til i Chateau Neuf på Majorstua.

 

stOlavsgt32-1600

Nå frister mer det herskapelige og historiske bygget nærmere sentrum, i St. Olavsgate.

 

Bilder hentet fra:

http://www.statsbygg.no/Files/Eiendommer/Region_ost/00078_StOlavsgt32/stOlavsgt32-1600.jpg 

https://studentersamfundet.no/wp/wp-content/uploads/2015/04/26_KUL_Chateauneuf.jpg 

Hele Produksjonsteamet:

and